Ποιοι Είμαστε

H ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., με μακρά ιστορία από το 1948, είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές βιομηχανικών εργαλείων και μηχανημάτων στην Ελλάδα που σήμερα παρέχει επιτυχημένα, μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση στα τεχνικά καταστήματα-συνεργάτες της.

Ο Ηγέτης των Εργαλείων με Ιστορία από το 1948

Η ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των εργαλείων και μηχανημάτων στην ελληνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μία από τις πιο δυναμικά και ραγδαία αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες των τελευταίων ετών. Με ιστορία από το 1948, έχει εξελιχθεί από μια οικογενειακή επιχείρηση, επικεντρωμένη κυρίως στην παραγωγή της χύτευσης σιδήρου και των προϊόντων μεταλλουργίας, στον κορυφαίο προμηθευτή του σύγχρονου τεχνικού καταστήματος στην Ελλάδα, για την κατηγορία των βιομηχανικών εργαλείων και μηχανημάτων. Παράλληλα, έχοντας αποκτήσει βαθιά γνώση του κλάδου, η εταιρεία, μέσω της ίδρυσης της FF GROUP TOOL INDUSTRIES, έχει αναπτύξει μία σειρά ισχυρών εμπορικών σημάτων, τα οποία διανέμει με μεγάλη επιτυχία και σε αγορές του εξωτερικού.

Μαζί δημιουργούμε το καλύτερο και πιο αγαπημένο σημείο πώλησης εργαλείων της αγοράς και τα brands μας αποτελούν την πρώτη επιλογή των πελατών σας.

Ο Βασικός Προμηθευτής του Σύγχρονου Τεχνικού Καταστήματος

Στο κέντρο της εταιρικής μας δραστηριότητας βρίσκεται το ισχυρό προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο, το οποίο διαρκώς διευρύνεται και εξελίσσεται μέσω της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης, της επιλογής κορυφαίων πρώτων υλών και εργοστασίων, καθώς και μέσω στρατηγικών συνεργασιών αντιπροσώπευσης προϊόντων διεθνών εταιρειών.

Στην Ελλάδα, η δραστηριότητα της εταιρείας επικεντρώνεται στη διανομή ενός ευρέος φάσματος εργαλείων κορυφαίων brands στις κατηγορίες των χειρός, ηλεκτρικών και βενζινοκίνητων μηχανημάτων, εξαρτημάτων ηλεκτρικών εργαλείων, εργαλείων κήπου και αγρού, ειδών χρωματοπωλείου, μονωτικών και σφραγιστικών, καθώς και ειδών ασφαλείας που μπορούν να καλύψουν έως και το 50% των αναγκών ενός τεχνικού καταστήματος, αποτελώντας έτσι το βασικό του προμηθευτή στις παραπάνω κατηγορίες.

Μία Μοναδική Επιχειρηματική Πρόταση

Η ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. είναι κάτι περισσότερο από ένας προμηθευτής εργαλείων. Παρέχοντας μία μοναδική επιχειρηματική πρόταση στο δίκτυο συνεργατών της, η εταιρεία παρέχει μία ολοκληρωμένη λύση, που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη των καταστημάτων τους σε μια αγορά που αναπτύσσεται και αλλάζει ραγδαία.

Παρέχοντας ένα πλήρες πακέτο υπηρεσίας χωροταξικού και εμπορικού σχεδιασμού, καθώς και καινοτόμου εξοπλισμού τοποθέτησης προϊόντων, υποστηρίζουμε τους συνεργάτες μας και στη σωστή προβολή των προϊόντων μέσα στο κατάστημα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του τελικού καταναλωτή. Έχουμε ήδη συνδράμει με επιτυχία, ώστε εκατοντάδες καταστήματα να εκσυγχρονιστούν, να ανακαινιστούν και να αναπτυχθούν.

Όλα αυτά τα χρόνια, η επιτυχημένη πορεία μας αποτυπώνεται στα μερίδια αγοράς των προϊόντων μας, στην ηγετική μας παρουσία ως προμηθευτής, καθώς και στην ισχυρή οικονομική μας θέση. Σήμερα, τα προϊόντα μας βρίσκονται σε 3.000 καταστήματα εμπόρων του κλάδου εργαλείων, χρωμάτων και σιδηρικών στην Ελλάδα, ενώ χάρη στην έντονη εξαγωγική δραστηριότητά μας έχουμε αναπτύξει πάνω από 2.000 σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο και κυρίως σε χώρες της Ευρώπης.

Αποστολή Και Όραμα

Αποστολή μας είναι να «χτίσουμε» το μέλλον της σύγχρονης παραδοσιακής αγοράς του κλάδου μας! Να γίνουμε ο βασικός προμηθευτής εργαλείων και μηχανημάτων του σύγχρονου τεχνικού πολυκαταστήματος, προσφέροντας προϊόντα με την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, εκπληρώνοντας τις προσδοκίες των συνεργατών μας και καλύπτοντας τις απαιτήσεις, τόσο του επαγγελματία, όσο και του ερασιτέχνη καταναλωτή.

Όραμα μας, να δημιουργήσουμε, μαζί με τους συνεργάτες μας, τα καλύτερα και πιο αγαπημένα σημεία πώλησης εργαλείων της αγοράς – σύγχρονα καταστήματα με ανανεωμένη εικόνα που προσφέρουν ποιοτικά επώνυμα προϊόντα με ολοκληρωμένες γκάμες, τεχνογνωσία και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση.

ΑΞΙΕΣ

Ήθος

Η πορεία της εταιρείας μας χαρακτηρίζεται διαχρονικά από την ηθική στις πράξεις και αποφάσεις μας, δημιουργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ισότητας. Λειτουργώντας με υψηλά πρότυπα επιχειρησιακής συμπεριφοράς και αίσθημα ευθύνης προς τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας, ακολουθούμε πιστά τον κώδικα δεοντολογίας που έχουμε χτίσει, ώστε να είμαστε απόλυτα συνεπείς προς τις αξίες που πρεσβεύουμε.

Καινοτομία

Παρακολουθώντας τις συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις, τις ανάγκες των καταναλωτών αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις της αγοράς, φέρνουμε πάντα καινοτόμες λύσεις σε επίπεδο προϊοντικού χαρτοφυλακίου αλλά και ολοκληρωμένες λύσεις για τα καταστήματα των πελατών μας.

Αριστεία

Προσπαθούμε να είμαστε οι καλύτεροι σε ό,τι κι αν κάνουμε. Στοχεύουμε πάντα ψηλά με στόχο την συνεχή βελτίωση όλων των τομέων δραστηριότητάς μας. Νιώθοντας "πρωταθλητές" σε αυτό που κάνουμε, ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους μας να δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους, να ανταποκρίνονται παραγωγικά στις καθημερινές εργασιακές προκλήσεις και τους ενδυναμώνουμε να απελευθερώσουν το πλήρες δυναμικό τους.

Επιχειρηματικό πνεύμα

Παρακινούμε τους ανθρώπους μας να νιώθουν ιδία ευθύνη για ό,τι κάνουν. Κάθε ένας από εμάς, σκέφτεται, αποφασίζει και πράττει σαν να του ανήκει ένα κομμάτι της εταιρείας και με αίσθημα ευθύνης νιώθουμε προσωπικά υπόλογοι για την βελτίωση των λειτουργιών και συστημάτων μας, αλλά και την ικανοποίηση των πελατών μας. Κάθε ένας από εμάς αντιλαμβάνεται ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και γι’ αυτό το λόγο οι σχέσεις μας στηρίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό. Έτσι καθοδηγούμαστε από το πάθος, τον δυναμισμό και την δέσμευση για την επίτευξη των στόχων μας.

01
04

Πιστοποίηση ISO 9001:2015

Το κύριο μέλημα του οργανισμού μας είναι η τελειοποίηση των διαδικασιών, μας καθώς και ένα σύστημα διαχείρησης ποιότητας εμφανές σε όλους τους τομείς της εργασίας μας, ιδίως όσον αφορά στην οργάνωση και τη δομή, καθώς και σε όλες τις επαφές μεταξύ των εργαζομένων και των πελατών μας.

Όλες οι διαδικασίες της εταιρείας διέπονται από το σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001: 2015 με τα υψηλά κριτήρια αξιολόγησης των συνεργασιών, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές ποιότητας και αποδοτικότερης λειτουργίας.

Πιστοποίηση ISO 45001:2018

Το πρότυπο ISO 45001:2018 είναι ένα διεθνές πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα σύστημα διαχείρισης που επικεντρώνεται στην προαγωγή της ασφάλειας και της υγείας στον χώρο εργασίας. Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης της  ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στη διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων της σε όλες τις δραστηριότητές .

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), τα ατυχήματα και οι ασθένειες που σχετίζονται με την εργασία εξακολουθούν να είναι υψηλού επιπέδου. Το ISO 45001 είναι το πρώτο παγκόσμιο διεθνές πρότυπο για την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια. Η ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. δεσμεύεται να διατηρεί και να βελτιώνει διαρκώς το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας και υγείας στην εργασία προς όφελος των εργαζομένων της.

Media Gallery

Περισσότερα

Η Ιστορία Μας
Το παρελθόν μας χαρακτηρίζει, μας διδάσκει και μας συνοδεύει...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι Εγκαταστάσεις Μας
Οι εγκαταστάσεις της ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. συνάδουν...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ευκαιρίες Καριέρας
Οι άνθρωποί μας αποτελούν το κλειδί της ανάπτυξης και της επιτυχημένης...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ